Kouzelný vznik popcornu

Popcorn je jedním z nejstarších a nejoblíbenějších druhů snacků na celém světě. Jeho kořeny sahají až k původním obyvatelům Ameriky, kteří již před tisíci lety objevili úžasnou proměnu tvrdých kukuřičných zrn v nadýchané, bílé pochoutky.

Popcorn vzniká, když se zvýší teplota vodní páry uvnitř kukuřičného zrna a způsobí jeho prasknutí. Výsledkem je to nadýchané a křupavé produkt, které všichni známe a milujeme.

První setkání Evropy s popcornem se odehrálo, když Kryštof Kolumbus objevil Ameriku v 15. století. Zaznamenal, že původní obyvatelé vyráběli náhrdelníky a čelenky z popcornu. Ale až do 16. století si španělští dobyvatelé všimli, že tato kukuřičná zrna se pod vlivem tepla zázračně rozpouštějí a stávají se lahodnou pochoutkou.

V 17. století se popcorn začal šířit po celé Evropě. Rychle se stal oblíbeným pouličním občerstvením, zejména ve Velké Británii a Francii.

Výroba popcornu se v následujících stoletích stále více zdokonalovala a vrcholu dosáhla v 90. letech 19. století s vynálezem prvního komerčního stroje na popcorn v USA. Od té doby se popcorn rozšířil po celém světě a stal se nedílnou součástí filmových zážitků, jarmarků a útulných večerů doma.

Zažijte sami kouzelnou proměnu kukuřičných zrn na popcorn a vychutnejte si tento chutný a historicky bohatý snack!